Hoe maak je een Zen-tuin
Tuin

10 van de beste patio bomen om uw buitenruimte op te fleuren

Wilt u uw terras opfleuren? Bomen zijn een geweldige manier om een vleugje groen aan uw buitenruimte toe te voegen en zorgen voor een mooie en rustgevende sfeer. Of u nu op zoek bent naar een grote, imposante boom die schaduw en privacy biedt, of een kleinere, compactere boom met een opvallend bloem- en bladerdek, er is voor elk wat wils. Hier zijn 10 van de beste terrasboompjes waaruit u kunt kiezen, zodat u kunt genieten van de schoonheid van de natuur in uw eigen achtertuin.

De Magnoliaboom

De de magnolia is een prachtige grote boom met grote, glanzende bladeren die in de herfst een prachtige oranje en rode kleur en huisparfum geur krijgen. Het is een geweldige boom voor elke grote tuin dankzij zijn grote bloemen en grote hoogte. Hij heeft volle zon en goed gedraineerde grond nodig om goed te gedijen, en is een matig droogtetolerante boom die tot 20ft hoog kan worden. De magnolia is een geweldige boom voor bestuivers en nuttige insecten, en de bloemen trekken bijen, vlinders en kolibries aan. Het is een bijzonder goede boom voor bestuivers in koudere klimaten zoals het Verenigd Koninkrijk vanwege de vroege bloeitijd.

De Japanse esdoorn

De Japanse esdoorn is een iconische boom dankzij het prachtige rode gebladerte in de herfst en de prachtige rode, roze of witte bloemen in het voorjaar. Het is een bladverliezende boom die ongelooflijk populair is vanwege zijn prachtige kleuren, en hij gedijt in bijna elke omgeving. Het is een geweldige boom voor patio’s dankzij zijn kleine omvang en prachtige bloemen, en is vooral goed wanneer hij in groepen wordt geplant. Het is een onderhoudsarme boom die gemakkelijk te kweken is en het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw kan worden geplant. Net als de magnolia is het een geweldige boom voor bestuivers, met name bijen en vlinders.

De fruitboom

Als u op zoek bent naar een boom die zowel fruit als schaduw en een rustieke charme produceert, dan is een fruitboom de perfecte terrasboom voor u. Verschillende fruitbomen zijn geschikt voor kleinere ruimtes, zoals appels, peren, abrikozen, pruimen, perziken en nectarines. Dwergvariëteiten van deze bomen zijn bijzonder populair voor patio’s en worden maximaal ongeveer 2 meter hoog. Veel fruitbomen zijn zelfbestuivend, wat betekent dat u maar één boom hoeft te planten. Nectarines, perziken en pruimen zijn bijzonder geschikt voor patio’s vanwege hun prachtige bloemen, en perziken en nectarines produceren ook heerlijke vruchten.

De kornoeljeboom

Kornoeljes zijn ongelooflijk veelzijdig, en zijn een geweldige aanvulling op elk terras. Er zijn veel verschillende soorten waaruit u kunt kiezen, waaronder de Aziatische kornoelje, een prachtige groenblijvende struik met rode of roze bloemen; de bloeiende kornoelje, met witte bloemen die in het voorjaar bloeien; en de sneeuw- of Pacifische kornoelje, met witte bloemen die in het vroege voorjaar opengaan. U kunt ook kiezen voor de gewone kornoelje, die bladverliezend is en in de winter een prachtige rode bast heeft. Kornoeljes zijn geweldig voor patio’s dankzij hun prachtige bloemen, en zijn ook nuttig als ze in groepen worden geplant. Ze zijn gemakkelijk te kweken en hebben volle zon nodig om goed te gedijen. Kornoeljes hebben ook medicinale toepassingen. Van de bladeren en schors kan een tinctuur worden gemaakt voor de behandeling van allerlei kwalen, zoals maagproblemen, hoofdpijn, gewrichtspijn en meer.

De bloeiende struiken

Als u een kleinere boom of struik op uw terras wilt laten groeien, zijn bloeiende struiken een uitstekende optie. Ze zijn er in allerlei kleuren, maten en vormen, en kunnen in potten of in de grond worden gekweekt. Veel bloeiende heesters zijn ook groenblijvend, waardoor ze het hele jaar door een mooie aanwinst voor uw terras zijn. Bloeiende heesters zijn ook geweldig voor bestuivers, en veel ervan produceren nectar en stuifmeel dat bijen en vlinders aantrekt. Enkele populaire bloeiende heesters zijn de vlinderstruik, rozen, zoete viburnum, herfstsalie, kamperfoelie en lavendel, om er maar een paar te noemen.

De naaldbomen

Coniferen zijn ongelooflijk nuttig op terrassen en zorgen voor een uitbarsting van groen in de winter en een mooie esthetiek. U kunt een conifeer in de grond of in een pot planten; de laatste optie is vooral handig voor patio’s met weinig ruimte. U kunt kiezen uit veel verschillende coniferen, waaronder de Japanse valse cipres, de blauwe cipres en de dwerggrove den. Coniferen zijn een geweldige manier om zelfs in de winter groen toe te voegen aan uw terras, en ze helpen ook de lucht te zuiveren.

De varens

Een andere geweldige optie voor terrassen waar de ruimte beperkt is, zijn varens. Ze zijn ongelooflijk gemakkelijk te kweken, vereisen weinig onderhoud en slechts een kleine hoeveelheid water. Ze zijn er in allerlei kleuren en zien er ook prachtig uit in potten. Er zijn veel verschillende varensoorten om uit te kiezen, waaronder de groenblijvende harde varen, de zuidelijke houtvaren en de robuuste houtvaren. Varens gedijen goed in de schaduw, en zijn een geweldige optie voor terrassen die in de schaduw liggen van gebouwen of bomen, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor terrassen in stedelijke gebieden.

De wijnstokken

De beste terrasplanten zijn gemakkelijk te kweken en hebben niet veel onderhoud nodig, en er zijn er veel om uit te kiezen. Enkele populaire keuzes voor patio’s zijn de klimroos, clematis, kamperfoelie, jasmijn en blauwe regen. Klimplanten zijn een geweldige manier om uw terras te bedekken en een prachtig uitzicht te creëren, en veel klimplanten produceren ook prachtige geuren. U kunt klimplanten in potten planten of ze om uw terrasmeubilair en leuningen wikkelen.

De bloemen

De beste terrasbloemen zijn gemakkelijk te kweken en verdragen weinig onderhoud. U kunt ook bloemen combineren om uw terras een geheel eigen esthetiek te geven. Enkele populaire keuzes zijn tulpen, narcissen, viooltjes, petunia’s en madeliefjes. U kunt ook kiezen voor hangende bloemen zoals kamperfoelie en jasmijn, die een geweldige optie zijn voor patio’s met weinig ruimte.

De bamboe

U kunt een uitbarsting van kleur aan uw terras toevoegen met bamboe, die verkrijgbaar is in een reeks prachtige kleuren zoals roze, paars, rood en geel. Bamboe is ook een nuttige plant voor terrassen dankzij zijn vermogen om de lucht te zuiveren van kooldioxide en zijn vermogen om andere vervuilende stoffen zoals formaldehyde te absorberen. Er zijn veel verschillende bamboesoorten om uit te kiezen, waaronder de gouden bamboe en de lopende bamboe. Bamboe is gemakkelijk te kweken en vergt zeer weinig onderhoud, waardoor het een uitstekende keuze is voor terrassen waar de ruimte beperkt is.

De kruiden

Kruiden zijn ongelooflijk gemakkelijk te kweken, en de beste terraskruiden zijn die welke weinig onderhoud vergen en gemakkelijk te kweken zijn. U kunt kiezen voor culinaire kruiden zoals rozemarijn, tijm, salie en munt; of u kunt kiezen voor geurige kruiden zoals lavendel, munt, citroenmelisse en rozemarijn. Als u uw terras meer kleur wilt geven, kunt u kiezen voor eetbare bloemen zoals Oost-Indische kers, goudsbloemen en calendula.

Conclusie

Bomen zijn een geweldige manier om de natuur in huis te halen, en terrassen zijn de perfecte locatie voor een grote, mooie boom. Er zijn veel soorten terrasbomen om uit te kiezen, waaronder bloeiende struiken, coniferen, varens, lianen en bamboe. Een boom op uw terras brengt niet alleen groen in uw ruimte, maar helpt ook de lucht te zuiveren.