Inspiratie

De ultieme gids voor het kopen van het beste hondenvoer voor uw huisdier

Het valt niet te ontkennen dat honden de beste vriend van de mens zijn, en dat hun loyaliteit en liefde voor ons oneindig is. Maar de kosten om uw hond gelukkig, gezond, gevoed en goed verzorgd te houden, kunnen behoorlijk oplopen, vooral als u rekening houdt met dierenartskosten, trainingscursussen en algemene dierenverzorging gedurende de levensduur van de hond. Het is dus verstandig om de tijd te nemen en te investeren in het kiezen van de juiste voeding voor uw harige metgezel. Om uw dierbare hond gelukkig – en gezond – te houden met een evenwichtige voeding, hebben wij alles wat u moet weten over het kiezen van de beste voeding voor uw pup. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende merken hondenvoer op de markt, dat het moeilijk kan zijn om te weten welk merk het beste is voor uw vriend. Maar wees gerust, elk van deze aanbevelingen is door ons team van experts (en hun pups) uitgeprobeerd en getest.

Waar moet je op letten als je hondenvoer kiest?

Ongeacht het soort hondenvoer dat u kiest, zijn er een paar belangrijke punten waar u op moet letten. Deze omvatten vezels, eiwitten, vetten, en vitaminen en mineralen. Natuurlijk heeft uw hond ook een goede hoeveelheid water nodig om gehydrateerd te blijven.

Als het op vezels aankomt, kan te veel uw hond verstopt doen raken, terwijl te weinig kan leiden tot spijsverteringsproblemen zoals diarree. Te veel eiwit kan ook leiden tot spijsverteringsproblemen, terwijl te weinig eiwit kan resulteren in spierzwakte.

Probeer ook een voeding te vinden met een hoog gehalte aan essentiële vetzuren, vooral omega-3 en -6. Een dieet met een tekort aan deze vetzuren kan leiden tot een droge, schilferige huid en andere gezondheidsproblemen.

Droge brokken of natvoer?

Droge brokken zijn een prima keuze voor een volwassen hond, en sommige deskundigen raden het zelfs aan als dagelijkse voeding. Kibbeling bevat vaak meer eiwitten dan natvoer en is daarom een goede keuze als uw hond overgewicht heeft.

Natvoer daarentegen is zeer geschikt voor volwassen honden met ondergewicht. Natvoer is meestal zachter dan brokken en is daarom een goede keuze als uw hond last heeft van gebitsproblemen of spierzwakte. Helaas is natvoer niet zo hydraterend als brokken, dus u zult ervoor moeten zorgen dat uw hond elke dag voldoende water drinkt.

Voor puppy’s is natvoer een veel betere keuze. Dit komt omdat brokken een hoger eiwitgehalte hebben, wat de groei van uw puppy kan belemmeren en zelfs een aantal gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Het beste droogvoer voor honden: ingrediënten om op te letten

Als u droogvoer voor uw hond gaat kiezen, moet u altijd eerst de ingrediëntenlijst controleren. U zult willen zoeken naar een voeding die veel vlees bevat, ofwel bovenaan de ingrediëntenlijst of in de eerste paar ingrediënten. Zo weet u zeker dat uw hond een grote hoeveelheid eiwitten binnenkrijgt, die essentieel zijn voor spiergroei en -herstel.

Wanneer u hondenvoer kiest, moet u altijd de ingrediëntenlijst controleren. U wilt een voer zoeken dat veel vlees bevat, boven aan de ingrediëntenlijst of in de eerste paar ingrediënten.

Naast vlees moet u ook op zoek gaan naar een voeding die volle granen, groenten en fruit bevat. Deze leveren uw hond een scala aan vitaminen en mineralen, en ze kunnen variatie toevoegen aan een dieet dat verder veel vlees bevat.

Let ook op een laag natriumgehalte, want dat kan leiden tot hoge bloeddruk bij honden. Vermijd ook voeding met veel maïs, soja of granen, want dit is geen natuurlijke voeding voor honden.

Het beste droogvoer voor honden: te vermijden ingrediënten

Terwijl u op zoek bent naar de beste droge Ecostyle hondenbrokken aanbieding, moet u ook op zoek zijn naar een lage hoeveelheid conserveringsmiddelen en additieven. Hier zijn een paar van de meest schadelijke ingrediënten die u zult willen vermijden: – Granen – Maïs, tarwe en soja worden vaak gebruikt als vulstoffen in hondenvoer en zijn een slechte bron van voedingsstoffen. Ze bevatten ook veel zetmeel, wat kan leiden tot gewichtstoename en zwaarlijvigheid bij honden. – Suiker – Vermijd voeding met veel suiker, aangezien dit niet voedzaam is voor uw hond en kan leiden tot overgewicht. – Zout – Te veel zout in de voeding van uw hond kan leiden tot hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen. – Vulstoffen – Blijf uit de buurt van voeding met grote hoeveelheden vulstoffen, omdat deze vaak niet voedzaam zijn en uw hond geen echte gezondheidsvoordelen bieden.

Tips voor het vinden van de juiste balans tussen eiwit en vet

De juiste balans van eiwitten en vetten is belangrijk bij het kiezen van hondenvoer. U wilt een voeding vinden met een hoog eiwitgehalte (25% of meer), maar met een laag vetgehalte (10% of minder).

Houd er rekening mee dat de hoeveelheid van elke voeding die op de verpakking staat, gebaseerd is op een dagelijks voedingsadvies voor een gezonde, volwassen hond. Dus als u een hond met overgewicht heeft die een paar kilo moet afvallen, kunt u hem misschien beter minder voer geven. Heeft u daarentegen een hond met ondergewicht, dan kunt u hem wellicht beter meer voer geven.

Royal Canin Breed Health Nutrition Labrador Retriever Adult Droogvoer voor honden

Als u een Labrador Retriever heeft, hebben wij precies het product voor u. Dit droog hondenvoer heeft Labrador Retriever gezondheid en voeding als focus en is perfect voor volwassen honden. Het bevat natuurlijke bronnen van glucosamine, chondroïtine en antioxidanten, evenals bronnen van omega vetzuren om uw pup gezond te houden. Dit voer is ontworpen om te worden gegeten als een complete voeding, wat geweldig kan zijn als u een bijzonder kieskeurige eter hebt. Dit hondenvoer is rijk aan eiwitten, waardoor het zeer geschikt is voor honden met overgewicht. Dit product is niet alleen smakelijk, maar het is ook samengesteld om de hoeveelheid gas die uw hond als bijwerking doorgeeft te helpen verminderen. Het is ook hypoallergeen, waardoor het zeer geschikt is voor honden met een gevoelige maag. Dit hondenvoer is ook verrijkt met vitaminen en mineralen, waardoor uw hond extra voedingsstoffen binnenkrijgt die hem gezond houden. Bovendien is dit product gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zodat u het met een goed gevoel aan uw trouwe viervoeter kunt geven.

Purina Pro Plan Focus Adult Droog Hondenvoer

Perfect voor volwassen honden met een gevoelige maag of gewrichtsproblemen, is Purina Pro Plan Focus Adult Droog Hondenvoer een uitstekende keuze. Dit voer heeft een hoog eiwitgehalte, waardoor het perfect is voor honden met overgewicht, maar ook voor honden met gewrichtsproblemen. Het is ook geformuleerd met de gezondheid van de gewrichten en maag en darmen in het achterhoofd, waardoor het een uitstekende keuze is voor huisdieren met overgewicht en gewrichtsproblemen. Dit droogvoer voor honden is verrijkt met vitaminen en mineralen om uw hond gezond en gelukkig te houden. Het is ook samengesteld met gecontroleerde hoeveelheden koolhydraten om te voorkomen dat uw hond overgewicht krijgt. Dit hondenvoer is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waaronder echt vlees en vis, waardoor het zeer geschikt is voor kieskeurige eters en pups met een gevoelige maag. Het is ook licht verteerbaar, waardoor het een goede keuze is voor huisdieren met een gevoelige maag. Bovendien is dit product verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan smaakcombinaties, waardoor het zeer geschikt is voor honden met een kieskeurig gehemelte.

Royal Canin Breed Health Nutrition Labrador Retriever Puppy Droogvoer

Als u een Labrador Retriever puppy heeft, is dit het beste droogvoer voor u. Dit product is bedoeld voor Labrador Retriever puppy’s van 8 weken tot 12 maanden oud. Het is ontworpen om aan al hun voedingsbehoeften te voldoen gedurende deze periode van hun leven. Dit voer is verrijkt met veel vitaminen en mineralen, evenals natuurlijke bronnen van glucosamine en chondroïtine om uw puppy gezond te houden. Het is ook geformuleerd met antioxidanten om celveroudering tegen te gaan. Dit hondenvoer is zo ontworpen dat het licht verteerbaar is, waardoor het een goede keuze is voor puppy’s met een gevoelige maag. Het is ook verrijkt met omega vetzuren om te helpen de huid en vacht van uw puppy gehydrateerd en gezond te houden. Dit product is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan smaakcombinaties, waardoor het zeer geschikt is voor kieskeurige eters. Bovendien is het er in verschillende maten, zodat het geschikt is voor honden van verschillende grootte.

Wellness Complete Health Droogvoer voor honden

Wellness Complete Health Droogvoer voor honden is een uitstekende keuze voor alle honden, maar vooral voor honden met een gevoelige maag. Dit voer is vetarm en bevat geen granen of soja, waardoor het een goede keuze is voor honden met allergieën of een gevoelige maag. Het is ook samengesteld met antioxidanten, vitaminen en mineralen om uw hond gezond te houden. Dit product is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan smaakcombinaties, waardoor het zeer geschikt is voor kieskeurige eters. Het is ook verrijkt met echte kip, wat een geweldige bron van eiwitten is. Ben je meer opzoek naar een kwalitatieve puppyvoeding raden wij je Orijen puppy aan.