Tuinplanten

De voordelen van kunstkerstbomen: Waarom u zou moeten overwegen er een te kopen

De geur van verse dennen, de aanblik van fonkelende lichtjes en de glimp van kunstsneeuw maken allemaal deel uit van wat het kerstseizoen zo speciaal maakt. Maar als u op ons lijkt, voelt uw huis misschien een beetje minder feestelijk aan als u die mooie boom weghaalt. Om eerlijk te zijn, wordt algemeen aangenomen dat het kopen van grote kunstkerstbomen niet hetzelfde voelt als een echte kerstboom kopen. Er is tenslotte gewoon iets aan een echte boom dat “feestelijk” en “magisch” schreeuwt. Maar is deze veronderstelling juist? Is er echt geen vervanger voor een kunstboom in termen van elegantie en sfeer? Nou…niet echt. Kunstkerstbomen hebben heel wat voordelen ten opzichte van echte bomen. Hier zijn enkele van de voordelen van kunstbomen ten opzichte van hun natuurlijke tegenhangers:

Ze zijn veel makkelijker te onderhouden

Echte kerstbomen moeten regelmatig water krijgen, wat heel vervelend kan zijn als je je probeert klaar te maken voor een groot familiefeest. En als u ze een paar dagen vergeet water te geven, kan het zijn dat u de boom moet weggooien. Kunstbomen daarentegen hebben geen water of onderhoud nodig. Dat betekent ook dat je ze op elk moment van het jaar zonder problemen kunt laten staan.

Ze zijn er in verschillende mooie kleuren

Echte kerstbomen zijn er maar in twee kleuren: groen of blauw. En ook al zijn blauwe bomen een coole nieuwigheid, ze zijn niet bijzonder feestelijk. Kunstkerstbomen daarentegen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder rood, groen, blauw, wit en meerkleurig. Dit betekent dat u een boom kunt kopen die perfect bij uw interieur past. En maak je geen zorgen – ze zien er net zo realistisch uit als echte bomen.

Ze zijn milieuvriendelijker

Echte kerstbomen zijn geweldige planten, maar ze hebben niet bepaald een lange levensduur. Gemiddeld gaan ze maar twee tot drie jaar mee, waarna u ze moet vervangen. goedkope Kunstkerstbomen daarentegen kunnen tientallen jaren meegaan. En zelfs na 20 jaar gebruik kunt u ze nog steeds recyclen door ze te gebruiken als pronkstuk of als mulch in uw tuin.

Er is geen risico op brand of naaldval

Echte bomen hebben een schaduwzijde. Ze zijn berucht om het veroorzaken van brand in huis. In feite wordt tot 20% van de woningbranden veroorzaakt door echte kerstbomen. Maar maak je geen zorgen – met kunstbomen hoef je je geen zorgen te maken over brand. Een ander nadeel van echte bomen is dat ze naalden laten vallen. Dit is vooral een probleem als u kleine kinderen en huisdieren hebt, omdat de naalden een veiligheidsrisico kunnen vormen.

Het is gemakkelijk om de perfecte vorm en grootte voor u te vinden

Echte kerstbomen zijn soms moeilijk te vinden. U moet naar een kwekerij of een bos gaan en hopen dat de bomen daar in goede staat zijn. Bovendien kan het zijn dat de bomen die u vindt niet de vorm hebben die u wilt. Kunstkerstbomen daarentegen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende vormen en worden in veel winkels verkocht. U kunt ze ook online kopen, wat betekent dat u kunt kiezen uit duizenden verschillende modellen.

Conclusie

Echte kerstbomen zijn prachtige planten die ons leven verrijken. Maar kunstkerstbomen hebben veel voordelen ten opzichte van hun natuurlijke tegenhangers. Zo zijn ze gemakkelijker te onderhouden, zijn ze verkrijgbaar in een verscheidenheid van prachtige kleuren, zijn ze milieuvriendelijker en hebben ze geen risico op brand of naaldval. Het is ook gemakkelijker om de perfecte vorm en grootte te vinden en ze kunnen het hele jaar door worden gebruikt. Er is echt geen vervanger voor een kunstboom in termen van elegantie en sfeer.