Hoe maak je een prachtige tuin met bomen en planten
Tuinleven

Hoe maak je een prachtige tuin met bomen en planten

Een goed gepland landschap vestigt de aandacht op de uitgelichte planten of delen van de tuin. Bomen kunnen bijvoorbeeld vroeg in het voorjaar bloeien en in de zomer de aandacht vestigen op bloeiende struiken. Zonminnende bloemen kunnen het hele seizoen door verschijnen, waardoor een kleurrijke achtergrond voor de bomen ontstaat. Andere planten kunnen onder bomen worden geplant om interesse in de schaduw te wekken terwijl de bladeren opnieuw groeien. Op deze manier kunt u de schoonheid van de kenmerkende planten en onderdelen maximaliseren.

Kies bij het planten van planten voor muren en hekken kleuren die contrasteren met de achtergrond. Koele kleuren zijn rustgevend, terwijl warme kleuren energie geven. Als je eenmaal een kleurenpalet voor de tuin hebt gekozen, moet je beslissen hoe je je planten wilt rangschikken om de ruimte er aantrekkelijk uit te laten zien. Plant vaste planten in groepen van oneven getallen en gebruik kleurafwijkingen om de eentonigheid te doorbreken.

Bomen spelen een belangrijke rol bij het definiëren van gedenkwaardige ruimtes in landschapsontwerp. Of ze nu afzonderlijk of in groepen worden geplant, ze spelen op verschillende manieren met licht. Ze zorgen niet alleen voor schaduw, maar creëren ook nieuwe soorten ruimte. Door hun takken te gebruiken, kunnen ze een ruimte omsluiten, de aandacht vestigen, ruimte verdelen en een tuin verenigen. Maar ze moeten op de juiste plaats en in relatie tot andere gebieden in een tuin worden geplant.

Bij het plannen van uw tuin is het belangrijk om drie hoofdelementen in gedachten te houden: schaduw, privacy en een plek om te zitten en te ontspannen. Voor de eerste twee wil je je misschien concentreren op een bloementuin met wat privacy, terwijl de laatste een schaduwrijke zithoek kan hebben. Als je een tuin plant om buiten te eten, overweeg dan hoeveel schaduw de planten zullen krijgen. Misschien wilt u ook verlichting in de tuin aanbrengen, zodat u ook in het donker van de ruimte kunt genieten.

Hoewel bomen sterk zijn, kunnen ze nog steeds worden beschadigd. De beste manier om hun gezondheid op de lange termijn te garanderen, is door extra op te letten dat ze hun wortels niet verstoren. Kies daarnaast planten die wortels hebben. Deze planten hebben meer kans om te overleven en jaar na jaar terug te keren. Kies dus planten die tientallen jaren meegaan. Zo kunnen ze voor schaduw blijven zorgen in je tuin. Als u wilt dat uw tuin mooi is onder een boom, kunt u het beste planten gebruiken die goed ingeburgerd zijn.

Houd bij het plannen van uw tuin rekening met uw waterbehoefte. Planten die minder water nodig hebben, mogen niet te dicht bij planten worden geplaatst die meer water nodig hebben. Zorg er ook voor dat u rekening houdt met het microklimaat van uw gebied voordat u gaat planten. Als het klimaat te vochtig is, moet u geen tropische planten in het midden van een tuinbed planten. Deze planten zijn perfect voor kleine tuinen omdat ze kunnen worden overgeplant naar andere delen van de tuin.