Inspiratie

Hoe werk je samen met je diëtist om de diabetesbehandeling te krijgen die je nodig hebt?

Werken met een diëtist diabetes type 2 kan een uitdaging zijn, vooral als je je zorgen maakt over koolhydraten of als je een specifiek dieet volgt, zoals een glutenvrij dieet. In dit artikel lees je hoe je de juiste diëtist voor jou kunt vinden, wat je kunt verwachten als je met een diëtist werkt en hoe je goed kunt samenwerken. Het kan moeilijk zijn om de juiste persoon te vinden om je te helpen je diabetes te beheersen, laat staan specifieke dieetaanbevelingen of -beperkingen. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is! De steun van een gekwalificeerde voedingsdeskundige of diëtist is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen voor uw diabetesmanagement en zelfzorg. Zij kunnen u ook helpen weer op het juiste spoor te komen als u door stress, verandering van schema, ziekte of andere factoren van koers bent geraakt.

Wat zoek je in een diëtist?

Er zijn verschillende dingen die u moet overwegen voordat u op zoek gaat naar een diëtist. Ten eerste, wat is uw gezondheidssituatie? Bent u aangesloten bij Medicare of een andere verzekering? (Wat zijn uw specifieke behoeften, zoals diabeteszorg, gewichtsverlies, hoog cholesterolgehalte, etc.? En hoe flexibel is de persoon met wie u samenwerkt? Het is belangrijk dat uw diëtist flexibel is en begrijpt dat verschillende situaties om een verschillende aanpak vragen. Je wilt ook iemand zoeken die ervaring heeft met het werken met mensen met diabetes. Niet alle diëtisten zijn gespecialiseerd in diabetes, dus je wilt er zeker van zijn dat ze de juiste opleiding en ervaring hebben. Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten bij het zoeken naar een diëtist met de juiste ervaring: -Ze hebben ervaring met het werken met mensen die diabetes hebben. – Ze hebben ervaring met mensen die diabetes hebben en een specifieke dieetwens of -beperking. – Ze hebben ervaring met het gebruik van insuline. – Zij hebben ervaring met het gebruik van CGM en/of een insulinepomp. – Zij gebruiken een geïndividualiseerde aanpak bij het aanbevelen van een dieet voor u. – Zij hebben kennis van specifieke diabetes voedingstherapie, zoals het tellen van koolhydraten. – Zij zijn bereid om aan uw behoeften te voldoen. – Zij werken met u samen om een zorgplan te vinden dat voor u werkt.

Wat kunt u verwachten als u samenwerkt met een diëtist?

Als u samenwerkt met een diëtist, moet u een plan hebben. U moet weten wat u kunt verwachten, wat de doelen van uw diëtist zijn, en een manier hebben om uw vooruitgang te volgen. Je moet genoeg tijd hebben om vragen te stellen, eventuele zorgen te bespreken en feedback te krijgen. In het ideale geval kunt u werken met iemand die dagelijks met mensen met diabetes werkt. U kunt verwachten dat deze persoon u vragen zal stellen over uw diabetes, uw eetgewoonten en uw levensstijl. Dit kan in het begin een beetje overweldigend aanvoelen als u niet gewend bent om over al deze dingen te praten, maar het is een belangrijk onderdeel van het proces.

How to work well together

Het vinden van de juiste diëtist is slechts de eerste stap – het echte werk gebeurt wanneer je in de keuken staat, in de supermarkt, of wanneer je iets bestelt in een restaurant. Hoe meer u weet over uw dieet, hoe meer u ermee kunt doen. Hier volgen een paar tips en trucs voor een goede samenwerking met je diëtist, zodat je het meeste uit je diabetesbehandeling kunt halen. – Wees open en eerlijk. Wees open over alles – wat werkt, wat niet werkt, waar je moeite mee hebt, wat je diëtist beter kan doen. Communicatie is de sleutel. – Stel vragen. Je diëtist is geen gedachtelezer – hij of zij weet misschien niet wat er in je leven speelt dat van invloed is op je voedingskeuzes, tenzij jij het hem of haar vertelt. – Houd bij wat je eet. Je kunt een Dieet Kwaliteit Scorecard gebruiken, een online hulpmiddel om je voeding bij te houden, of zelfs een notitieboekje. Je zult een beter idee hebben van wat je moet aanpassen om je dieet voor jou te laten werken. – Houd een dagboek bij. Een dagboek bijhouden is een geweldige manier om inzicht te krijgen in wat voor jou werkt en wat niet. Of je nu een digitaal dagboek of een papieren dagboek gebruikt, het bijhouden van je eten, gevoelens en emoties is een geweldige manier om een beter beeld te krijgen van je diabetes en je voeding. – Blijf gefocust op je doelen. Wanneer je samenwerkt met een diëtist, kan het gemakkelijk zijn om ontmoedigd te raken als je vooruitgang niet zo snel of gestaag is als je zou willen. Als je jezelf herinnert aan de redenen waarom je met een diëtist werkt en wat je hoopt te bereiken, kan dat je helpen positief te blijven tijdens het proces. – Onthoud: het kost tijd. Diabetes onder controle krijgen kost tijd en moeite, en je dieet is niet anders. Raak niet ontmoedigd als het even duurt voordat je het juiste dieet hebt gevonden. Zelfs als u het juiste dieet heeft gevonden, kan het tijd kosten om eraan te wennen.

Tips om de juiste diëtist te vinden

Het vinden van de juiste diëtist kan moeilijk zijn, maar hoe meer je weet over je opties, hoe makkelijker het voor je zal zijn om de persoon te vinden waarnaar je op zoek bent. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je op zoek bent naar een diëtist. – U kunt online zoeken. Je kunt online bronnen gebruiken, zoals de website van je verzekeringsmaatschappij of de voedingsdeskundigen website van je staat, om een diëtist te vinden. Je kunt ook in je plaatselijke telefoonboek kijken of je huisarts of diabetesvoorlichter om aanbevelingen vragen. – Je kunt je arts of diabetesvoorlichter om aanbevelingen vragen. Als je Medicare hebt, heb je elke 10 jaar een gratis bezoek aan je arts. Gebruik dit moment om met je arts of diabetesvoorlichter te praten over diëtisten die zij kennen en aanbevelen. – Je kunt online informatie lezen. Zoek websites en artikelen met een lijst van diëtisten in uw regio en lees hun biografieën zorgvuldig. U kunt ook informatie vinden over de aanpak van diabetes door verschillende diëtisten en wat zij mensen met diabetes aanraden. – U kunt telefonische gesprekken voeren met diëtisten. Wanneer je op zoek bent naar een diëtist, is het handig om met zoveel mogelijk mensen te praten voordat je een beslissing neemt. U zult waarschijnlijk in staat zijn om met diëtisten te praten via de telefoon en een gevoel te krijgen van wie goed bij u zou passen. – U kunt uw diëtist persoonlijk ontmoeten. Als je je lijst eenmaal hebt ingekort, ga je gang en maak je een afspraak. Je kunt ook met meer dan één persoon afspreken om een beter idee te krijgen van hoe ze zijn. Als je eenmaal een diëtist hebt ontmoet, kun je zien of hij of zij bij je past. – Je kunt op je instincten vertrouwen. Als je een diëtist vindt die je bevalt, dan weet je dat gewoon. Vertrouw op je instincten en ga op je gevoel af. Het is ook belangrijk om een diëtist te contacteren als u leververvetting symptomen heeft.

Samenvatting

Het vinden van de juiste diëtist kan een uitdaging zijn, maar het is een belangrijk onderdeel van het managen van je diabetes. Je diëtist zal je helpen een plan op te stellen dat is afgestemd op jouw unieke behoeften en levensstijl. Een goede samenwerking met je diëtist is belangrijk, dus wees open en eerlijk tegen hem of haar. Je kunt ook online een diëtist vinden of je arts of diabetesvoorlichter om aanbevelingen vragen. Je kunt ook online reviews lezen om je te helpen je keuze te beperken. Als je een goede diëtist hebt gevonden, vertrouw dan op je instinct en ga op je gevoel af.