De verschillende soorten barbecues en hun gebruik
Barbecue

De verschillende soorten barbecues en hun gebruik

Je hebt misschien nog niet nagedacht over de verschillende soorten barbecues en hun toepassingen. Ze zijn tenslotte niet alleen bedoeld voor vaders die leven voor barbecues in de achtertuin op zaterdagavond. Ondanks dat BBQ een populaire kooktechniek is, kent niet iedereen de verschillende soorten barbecues. Als jij een van die mensen bent, lees dan verder om meer te weten te komen over deze barbecues en hoe je de beste voor jou kunt kiezen.

De Santa Maria-stijl van barbecue bestaat uit het koken van tri-tip rundvlees op een ring van rode eiken kolen met een droge wrijving. Het vlees wordt gecombineerd met pinquito bonen uit de regio. Hoewel het niet zo populair is als andere zuidelijke BBQ-stijlen, is het nog steeds een heerlijke, vullende maaltijd. Naast het traditionele schapenvlees, kun je ook sandwiches met gezouten ham, Boston-peuken en zelfs versnipperd varkensvlees op een bord krijgen. Deze barbecuestijl is meestal te vinden in lokale sociale clubs en restaurants.

Gebraden houtskool is een ander populair type barbecue. Deze grills vereisen lokaal geproduceerde houtskool. De houtskool wordt ontstoken door een vuur of een lichtere vloeistof en vervolgens enkele uren laten staan. Als je wat meer tijd over hebt, is dit type barbecue een goede keuze. Gebraden houtskoolvuur produceert ook fijne gegrilde gerechten en is een uitstekende keuze voor mensen die graag buiten koken, maar niet de hele dag in de keuken willen doorbrengen.

Hoewel een heel varken de meest voorkomende barbecuestijl is, zijn er verschillende regionale variaties. Een typische barbecue in het oosten van de Verenigde Staten houdt in dat een varken ‘s nachts boven houtkolen wordt gerookt. Sommige mensen beschouwen dit als de oorspronkelijke stijl van barbecueën in Noord-Carolina. De oosterse en westerse barbecuestijlen begonnen echter uiteen te lopen toen Duitse pitmasters in Lexington, Kentucky, in plaats daarvan experimenteerden met op tomaten gebaseerde barbecuesauzen en varkensschouder.

Gasgrills zijn een ander type barbecue. Gasgrills zijn ideaal om snel vlees te koken, maar ze worden niet zo heet als houtskool. Bovendien zijn ze duurder en geven ze niet dezelfde smaak als houtskoolgrills. Terwijl houtskoolgrills een populair type barbecue zijn, bieden gasgrills een lager smaakniveau. De beste barbecues die u kunt kopen, zijn afhankelijk van de grootte en stijl van uw achtertuin.

Houtskoolgrills zijn het goedkoopste type barbecues en hebben vaak een rokerige smaak aan het vlees. Ze vergen echter wel meer aandacht en periodieke toevoegingen van houtskool. Sommige pitmasters halen ook hickory-houtsnippers uit hun lokale bossen om smaak aan hun eten toe te voegen. Ze maken ook gebruik van houtsnippers, brokken of pellets. Als u op zoek bent naar een traditionele barbecue, moet u eens kijken naar Alabama BBQ.