Barbecue

Wat is een barbecue?

Er is niet één definitie van barbecue. Ondanks de verscheidenheid aan kookstijlen, is de rook van de grill het belangrijkste onderscheid. Barbecue is ontstaan ​​in het Caribisch gebied en werd vele eeuwen voordat de term voor het eerst werd gebruikt door Caribische Indianen beoefend. Dit artikel geeft een basisachtergrond over barbecueën. Daarnaast bespreken we wat een goede barbecue is en of je er een in je achtertuin zou moeten hebben.

De term barbecue werd voor het eerst gebruikt in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, waar inheemse volkeren vlees rookten en vlees kookten op houten constructies. Pas in 1553 merkten de Spaanse conquistadores voor het eerst de barbecue op. Ze zagen de lokale bevolking roken en vlees koken boven een vuur, voornamelijk met fruit en kruiden. Rook en indirecte hitte zijn essentieel voor de barbecue, en gerookt vlees zal mals en heerlijk zijn.

Een barbecue in Zuid-Afrika wordt een braai genoemd in het Afrikaans, en het land viert Nationale Braai-dag op 24 september. De “Bring and Braai” potluck-traditie is populair, waarbij gasten het voedsel dat op de grill moet worden bereid, brengen. Barbecues worden traditioneel geserveerd met boerewors, een grofgemalen worst. Steaks zijn populair, net als kreeft. Er zijn ook veel kanten beschikbaar, waaronder pap, maïsmeel en grits.

Het woord barbecue werd oorspronkelijk gebruikt om het koken van een heel dier te beschrijven, zoals een buffel, “bijen” en schapen. Tegenwoordig staat barbecue synoniem voor het koken van een groot stuk vlees boven een open vuur. In de vroege geschiedenis was barbecueën gebruikelijk in het zuiden van Texas, en zelfs de chef-kok van de president, Walter Jetton, werd in 1967 in Texas gefotografeerd. En hoewel zijn kooktechnieken in de loop der jaren zijn geperfectioneerd en verfijnd, wordt het woord barbecue nog steeds gebruikt om de vlees, ook.

De meest gebruikelijke manier om te grillen is barbecueën. Barbecuegrills kunnen draagbaar of ingebouwd zijn. Barbecueroosters zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen: het grilloppervlak, de grillroosters en het aantal branders. De afmetingen van de barbecue zijn afhankelijk van het aantal gasten, de grootte van de grill en het benodigde kookvermogen. Sommige grills hebben een warmhoudrek en een kookoppervlak van minimaal 450 vierkante inch.

Een van de meest voorkomende stijlen is barbecueën op hardhouten sintels. In Zuid-Californië wordt de tri-tip steak traditioneel medium-rare gekookt. Hoewel veel mensen geloven dat barbecueën draait om langzaam en laag, beweren revisionisten dat barbecueën heet en snel is. Deze definities hebben verschillende betekenissen en zijn niet noodzakelijk correct. Als u echter niet zeker weet wat u kookt, overweeg dan uw stijl.

Central Texas Barbecue-restaurants gebruiken post-eik of pecannotenhout om hun vlees gedurende een lange periode te koken. Het vlees wordt vaak gekruid met peper en zout. Turkije komt ook veel voor. Sauzen worden meestal geserveerd aan de kant. Houd bij het kiezen van een maat rekening met het aantal mensen dat je gaat voeden. Denk ook aan de grootte van de grill. Hoe groter de grill, hoe beter.