Hoe maak je een Zen-tuin
Tuin

Hoe maak je een Zen-tuin

Als je geïnteresseerd bent in het creëren van je eigen zen-tuin, lees dan verder om te leren hoe je aan de slag kunt. Deze stijl is gemaakt door Japanse monniken om te helpen bij meditatie. Gezien vanuit een uitkijkpunt buiten de tuin, is een Zen-tuin bedoeld om een ​​gevoel van innerlijke rust en opmerkzaamheid te creëren. Platte Zen-tuinen kunnen water besparen. In plaats van aarde te gebruiken, plant u inheemse planten zoals salie en bamboe en vult u de ruimte met fijn grind en interessante rotsen.

Bepaal de grootte van je zen-tuin. Bepaal of je een grote of kleine tuin wilt. Kleine tuinen zijn geweldig voor dagelijkse stressverlichting. Een mini-zen-tuin is een gemakkelijke manier om te beginnen. Je kunt klein beginnen en een ondiepe plantenbak gebruiken. Het toevoegen van decoratief plantenleven en een vetplant is volgens Home Depot eenvoudig en goedkoop. Voeg eventueel een paar kleine steentjes en een vetplantje toe. Als je meer Zen-elementen wilt toevoegen, kun je ook een hark gebruiken. De hark is een uitstekende manier om de geest te kalmeren.

Symboliek is belangrijk in zentuinen. Stenen die rechtop en verticaal zijn geplaatst, stellen bergen voor, terwijl stenen die symmetrisch en in onregelmatige patronen zijn geplaatst, water en vuur symboliseren. Experimenteer met verschillende lay-outs totdat u er een vindt die voor u werkt. Denk eraan om te experimenteren bij het maken van het ontwerp. Als u houdt van de manier waarop een element eruitziet in een bepaalde sectie, werkt dit waarschijnlijk het beste voor u. Anders krijg je alleen maar een chaotische puinhoop.

Er zijn veel soorten zen-tuinen, en sommige zijn enorm en kunnen hectares land in beslag nemen. Anderen zijn klein en zo klein als een notebook. Het mooie van een Zen-tuin is dat het een levend kunstwerk is. De vloeiende lijnen en zorgvuldig geplaatste objecten laten de tuin eruitzien als een steeds veranderend kunstwerk. Je kunt met een kleine beginnen als je geïnteresseerd bent in het experimenteren met een stijl. Een kleine tuin kan pronken met uw unieke stijl van rotsen en zandpatronen.

Zen-tuinen zijn eeuwenoud. Vandaag kun je een beetje zen toevoegen aan je tuin. Volg gewoon deze leidende principes en essentiële elementen voor een rustige en vredige ruimte. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt. En de voordelen gaan nog jaren mee. Vergeet uw zen-tuin niet op te nemen in uw landschapsplan. Het zal zeker vrede en rust in je leven brengen. En onthoud, het is niet moeilijk om het in uw tuin op te nemen.