Tuinplanten

5 redenen waarom u een kunstkerstboom zou moeten kopen

Ja, dat klopt. Een nepboom. Wees niet bang, ze zijn eigenlijk best geweldig, en hier zijn vijf redenen waarom je er een zou moeten krijgen deze kerst: Een echte kerstboom kan een hele onderneming zijn. Je moet ze regelmatig water geven, ze geven overal naalden af, en het ergste van alles is dat je ze ook nog moet opruimen! Klinkt als een gigantische pijn in de rug, toch? Maar een kunstboom heeft geen van deze dingen nodig. Je kunt hem zo lang laten staan als je wilt, zonder dat je je daarna zorgen hoeft te maken. Je hoeft hem geen water te geven of schoon te maken, en er vliegen ook geen scherpe naalden door je huis. Klinkt veel beter, nietwaar? Hier zijn 5 redenen waarom je dit jaar een kunstkerstboom moet kopen.

Het is makkelijk en snel op te zetten

Als u ooit eerder een echte kerstboom hebt moeten opzetten, weet u dat dat een hele klus kan zijn. Je moet de zware boom uit de doos tillen, in een standaard zetten, water geven en dan op de een of andere manier de standaard op een houten ondergrond laten balanceren. Dat is een hoop werk alleen maar voor kerstversiering! Met een kunstboom is het een veel eenvoudiger proces. Haal de boom gewoon uit de doos, zet hem in de standaard en u kunt aan de slag. Je hoeft je geen zorgen te maken over water geven (meer daarover hieronder), en omdat ze geen naalden afwerpen, hoef je ook geen rommel op te ruimen. Eenvoudiger en sneller kan het echt niet.

Je hoeft ze geen water te geven of schoon te maken

Zoals hierboven vermeld, is een echte kerstboom veel werk. Je moet hem voortdurend water geven, en als het koud weer is, kan dat ook een risico zijn. Als u de boom niet genoeg water geeft, zal hij uitdrogen en beginnen te sterven. En als u te veel water geeft, loopt u het risico dat de boom vol water komt te zitten en omvalt. Een echte kerstboom is ook behoorlijk smerig. We kennen allemaal de dennennaalden die van de boom vallen, maar wist u dat er ook water langs de boom naar beneden kan druppelen, waardoor er een plas op uw vloer ontstaat? Dat is niet alleen rommelig, het kan ook gevaarlijk zijn. Als u een jong kind of huisdier in huis hebt, kan hij of zij uitglijden over de plas water en vallen, met hoofdletsel tot gevolg.

Nepbomen zijn veel goedkoper

Kerstmis is niet alleen een tijd van familie, vriendschap en goede wil, maar ook een tijd van veel geld uitgeven. Door de stijgende kosten en de inflatie is Kerstmis een dure tijd van het jaar geworden. Maar een kunstkerstboom kan eigenlijk veel goedkoper zijn dan een echte. Je moet de initiële kosten van de boom betalen, en dan moet je ook nog rekening houden met de kosten van de versieringen. Echte bomen moeten ook elk jaar worden vervangen, wat je weer gaat kosten. Een nepkerstboom is een eenmalige uitgave en kan vele jaren worden gebruikt, wat betekent dat hij op de lange termijn veel goedkoper is. Het is ook vermeldenswaard dat u bij een echte kerstboom de gezondheid van de boom moet controleren en ervoor moet zorgen dat hij niet doodgaat. Als dat het geval is, moet je hem vervangen. Met een kunstboom hoeft u dat allemaal niet te doen.

Ze zijn veiliger voor je huis

Zoals hierboven vermeld, zijn echte kerstbomen niet alleen rommelig, maar ook gevaarlijk. Als je een jong kind of huisdier in huis hebt, kunnen zij zich verwonden aan de boom, of aan het water op de vloer. Maar een kunstboom is veel veiliger. Er is geen risico dat de boom valt of gevaarlijk wordt voor uw huis of geliefden. Plus, je hoeft je geen zorgen te maken over het naar buiten brengen van een echte boom op oudejaarsavond wanneer het tijd is om hem neer te halen. Zet de kunstboom gewoon weg tot volgend jaar. Het is ook vermeldenswaard dat echte kerstbomen na een paar weken moeten worden weggegooid, maar de nepbomen kunnen vele jaren worden gebruikt. Ben je opzoek naar een kerstboom voor buiten? Dan raden wij eerder een vlaggenmast kerstboom aan.

Ze zijn er in veel verschillende maten

Echte kerstbomen zijn er in een standaardmaat. Als u een grote open woonruimte hebt, kunt u moeite hebben om een boom te vinden die groot genoeg is voor de ruimte. Een nepkerstboom daarentegen is er in verschillende maten, zodat u er een kunt vinden die groot genoeg is voor uw kamer. Of u nu een grote open woonruimte hebt of een meer traditionele kamer, een nepboom past altijd in uw huis. Ze zijn er zowel in staande als in staande versie, zodat u er een kunt kopen die past bij het type kamer waar u hem wilt hebben.

Conclusie

Echte kerstbomen zijn een geweldige manier om de feestdagen te vieren. Maar ze vergen wel veel werk. Ze moeten vaak water krijgen, ze moeten worden schoongemaakt, en ze kunnen ook een beetje een veiligheidsrisico zijn. Echte kerstbomen kunnen veel werk zijn en een kunstboom is veel eenvoudiger, gemakkelijker en goedkoper. Ze zijn er in veel verschillende maten, ze hoeven niet te worden bewaterd of schoongemaakt, en ze zijn ook een stuk veiliger voor uw huis. Een kunstkerstboom is een geweldige manier om de feestdagen te vieren zonder al het gedoe.